DE KISTENKONING

De Kistenkoning staat voor goede, gebruikte A-kwaliteit kisten. Deze kisten zijn jarenlang gebruikt voor de appeloogsten en er hebben altijd 15-20 kg appels in gezeten. De kisten zijn A-kwaliteit, stevig, robuust en stabiel. De kistjes zijn makkelijk te verven, te gebruiken voor creatieve doeleinden, geschikt voor interieur doeleinden en voor in de tuin. Enkele voorbeelden zijn kasten, tafels, decoratie in winkels en restaurants, en voor op de fiets.
Alle kisten zijn droog opgeslagen en voorzien van een kwaliteitsbewijs van De Kistenkoning. De kleur en gebruikerssporen zijn per kistje verschillend, maar geeft het een mooie vintage look.

Hoe is het allemaal begonnen?

Hoe de Kistenkoning is ontstaan
Al enkele jaren leven we in een wegwerpmaatschappij. Producten als schoenen en salontafels gaan hooguit paar maanden tot paar jaar mee. Alles wat niet meer nodig of stuk is, wordt weggegooid of vervangen door iets nieuws. Maar gelukkig stijgt het ecologische bewustzijn met de dag en worden er creatieve manieren bedacht om een steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Door deze trend kwam het begrip “Upcycling” terug.

Upcycling is anders dan recyclen. Als je materiaal recyclet maak je van een oud en gebruikt voorwerp, een nieuw materiaal. Bijvoorbeeld beschreven papier waarvan opnieuw papier wordt gemaakt of oude plastic flessen die worden versmolten om een nieuwe fles mee te maken. Upcycling daarentegen is oud materiaal nieuw leven in blazen. Zo geef je een oud voorwerp dat je niet meer gebruikt, een meerwaarde en een nieuwe betekenis. Upcycling is groener dan recyclen. Het proces van recyclen vraagt veel energie van de natuur. Terwijl upcylcing een oud materiaal verandert in een nieuw, nuttig voorwerp. Iedereen kan het, je moet je creativiteit enkel de ruimte geven om ideeën op te doen. Bijvoorbeeld op Do It Yourself-sites, op pinterest, bij je oma of in tijdschriften.

Zo is het ook voor mij begonnen toen ik voor het eerst op kamers ging om te studeren in de stad Groningen. Op zoek naar een goede boekenkast die past onder een hoogslaper was nog best lastig, totdat mijn moeder mij wees op het stapelen van 4 oude fruitkisten tot een boekenkast. Dit was wel hip en praktisch! Deze 4 kisten zijn nog jarenlang als boekenkast, tv meubel en zelfs gebruikt voor mijn verhuizing voor spullen. Ook vrienden, familieleden en studiegenoten vonden het gaaf om kisten te gebruiken voor interieur en tuin doeleinden.
In een zoektocht naar kisten werd al snel duidelijk dat de kisten vaak met fruit erin voor export verkocht werden en traditioneel op paasvuren werden gegooid. Zonde dat deze mooie kisten eigenlijk als afvalproduct gebruikt worden terwijl ze zo functioneel zijn voor interieur en tuindoeleinden! Ook de media en wetenschap staat vol van afval recycling en vond de term “upcycling” bijpassend voor de kistjes. Upcycling is eigenlijk niks anders dan een afvalproduct een nieuwe functie te geven. Zoals in mijn geval een fruitkistje (afvalproduct) een nieuwe functie krijgt als boekenkast.

Ik was laaiend over dit concept ‘upcycling’ voor de fruitkistjes, en hierdoor werden 4 kisten al gauw veel meer kisten in mijn kleine studeerkamer om te verkopen aan vrienden, familie en studiegenoten. Door veel mond op mond reclame liep het al snel uit de hand en werd er door veel mensen geroepen: “Ha, daar is de Kistenkoning weer!” Ik besloot hier een bedrijf voor op te zetten: De Kistenkoning – De duurzame bouwstenen voor interieur en tuindoeleinden.

Gedreven door de passie om oude producten en afval om te zetten in nieuwe bruikbare producten, zal de Kistenkoning in de toekomst meer producten in de trend van upcycling toevoegen aan het assortiment.

Onze kisten zijn

Kwalitatief

Voordat alle kisten worden verzonden/opgehaald, worden deze door de Kistenkoning zorgvuldig nagekeken op scheuren, houtworm en kapotte planken. Alleen op deze manier kunnen we u garanderen dat u via ons de beste A- kwaliteit kisten ontvangt. Bij uw bestelling krijgt u een bewijs van kwaliteit meegeleverd, hierop staat de persoon die de controle heeft uitgevoerd, datum controle en stempel van De Kistenkoning.

Stevig

De kisten zijn jarenlang gebruikt voor de oogst van appels op het land. In deze kistjes hebben gemiddeld zo’n 15-20 kg appels gezeten en daarmee kunnen ze stevig worden genoemd. Voor interieur doeleinden is dit geschikt om er spullen als boeken, servies of speelgoed in te doen. Maar ook geschikt voor de tuin zoals opslag, haardhout, of een bloemenbak en voor de kleine kinderen een zitbankje van te maken.

Robuust

De kisten zijn normaliter gebruikt om een paar dagen op het land te staan en gebruikt te worden. Hierdoor zijn ze geschikt om tegen een stootje te kunnen en kunnen ze tegen alle weersomstandigheden (sneeuw, regen, zon). Bij langdurig buitenstaan verkleurt de kist iets donkerder op en krijgt hiermee een meer vintage look.

Stabiel

Alle kisten hebben dezelfde afmetingen en zijn ervoor gemaakt om op elkaar te stapelen. Hierdoor krijgt u geen wankelende kasten. De Kistenkoning beveelt natuurlijk wel aan om ze op een paar plekken vast te zetten.

Wat anderen zeggen over de Kistenkoning

Bedankt voor correcte afhandeling en uitleg! Heb 12 kisten besteld om er een kast van te maken en deze op opgehaald op afspraak in de stad Groningen. Kom gauw weer, mijn vrouw heeft nog veel meer ideeën.
Richard B.
Ik wil even zeggen dat ik er besteld heb en dat ik er super tevreden mee ben! Super goede stevige kwaliteit en heel mooi van uiterlijk en super snelle verzending. Ze waren ook netjes verpakt dus zonder schade aangekomen! Dank u.
Lies Cuypers
Ik heb 10 kisten gekocht voor mijn moestuintje project. Heb er worteldoek en potgrond in bevestigd en ze leuk op mijn balkon gestapeld. Ik vind de kisten heel handig hiervoor en goed van kwaliteit.
Marieke